1 Nisan 2011 Cuma

Garnitürlü Kabak Yemeği

Malzemeler
1 su bardağı hazır garnitür(dondurulmuş ürün olarak satılır bezelye havuç ve mısırdan oluşan)
3-4 adet taze kabak
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası (benim tercihim)
2 adet patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su


Hazırlanışı
Soğanları sıvıyağ ile kavurun, pembeleşen soğanların üzerine salçanızı ilave edin biraz daha kavurun, üzerine yıkayıp dilimlediğiniz
kabaklarınızı da ekleyin. Ardından  üzerine küp küp doğranmış pateteslerinizi ve dondurulmuş ürün olan garnitürlerinizi de ilave edin
daha sonra suyunu ekleyip ve tuzunu da atıp dileyen düdüklü tencerede 15 dk kadar kısık ateşte dileyen tencerede yine kısık ateşte 25 dk kadar pişirebilir.
afiyet olsun …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder