27 Ocak 2011 Perşembe

Kabak Oturtma Tarifi

Malzemeler


1 Kilo kabak
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
150 veya 120 gram  kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Kabakları kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber, 2 bardak sıcak su


Hazırlanışı

Kabakları ister soyun,ister kazıyın onları halka halka kesin kızgın yağda çok kararmayacak şekilde kızartın yağı süzülecek şekilde  süzgece koyun.En az 1 saat bekletin.Soğanı ve biberi ince ince kıyın.Kıymayı,soğanı ve biberi tencereye hiç yağ koymadan kısık ateşte içine yarım kahve fincanı su ekleyerek kavurun arda karıştırın ki dibi tutmasın.Etin yağı ve eklediğiniz su kıymayı kavurmaya yetecektir.İyice kavrulunca küp küp kesilmiş domatesleri ilave edin,biraz çevirip salçasını ekleyin,domatesler pişene kadar kaynatın.Tuzunu ve karabiberi ekleyin.Kavrulan kıymayı tencerenin bir tarafına toplayın ve yağı süzülmüş kabakların yarısını alta dizin kıymayı üstüne yayın geri kalan kabakları üste dizin yani kıyma iki kabak sırasının arasında kalsın.Tencereye 2 bardak sıcak su koyup ocağın altını kısın arada bir yemek kaşığını aralara batırarak suyu her tarafa dağılmasını sağlayın.20 Dakika içinde yemeğiniz hazır.Sulu istersiniz daha az süre pişirebilirsiniz benim gibi daha az sulu seviyorsanız tencerenin kapağını açar 5 dakika daha kaynatırsınız.Yemeği servis ederken mutlaka üstüne sarmısaklı yoğurt dökün tadına bayılacaksanız.Not:Kabağın yağını süzdürmek zorunda değilsiniz isterseniz  kızartıp tencereye dizip kıymayı  üstüne yayıp pişirebilirsiniz.Benim yağlı olmasın diye yaptığım bir şey çalışan bayanlar biri kızarırken diğerini kavurup hemen pişirebilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder