29 Ocak 2011 Cumartesi

Kıymalı Yeşil Mercimek Tarifi

Malzemeler


Bir kâse yeşil mercimek,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
100-150 gr kıyma,
5-6 tane kuru biber, tuz


Hazırlanışı


Yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra yıkayıp suyunu süzdürün.


Yıkadığınız mercimekleri tencereye koyun üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Sonra kaşıkla karıştırarak mercimeklerin hepsinin yağlanmasını sağlayın.


Mercimekleri 2-3 saat veya daha fazla yağlanmış olarak beklettikten sonra üzerine iki-üç parmak geçecek kadar su koyup mercimekleri haşlayın.(arada kontrol edin mercimekler çok pişip dağılmasın)


Başka bir tencerede sırasıyla soğan, kıyma ve salçayı kavurun. Üzerine kuru biberleri ve haşladığınız mercimeği suyu ile ilave edin. Suyu az gelirse biraz sıcak su ilave edin. Tuzunu da ayarladıktan sonra mercimekleri suyu ile özleşene kadar pişirin.


Not: mercimeği yağlayıp biraz bu şekilde bekletirseniz haşladığınız mercimeğin suyu çok kararmadığı için suyunu dökmeniz gerekmiyor.


bir çoğunuzun sevmediğini biliyorum ama lütfen  yapın siz yerseniz çocuklarınız da yer, çok faydalı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder