30 Mart 2011 Çarşamba

Fırında Şehriyeli Tavuk

Malzemeler


1 bütün tavuk parçalara ayrılmış(ben tavuk budu kullandım)
1 yemek kaşığı yağ
1adet büyük soğan doğranmış
1 çarliston biber doğranmış
1½ su bardağı arpa şehriye( ben kepekli kullandım)
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı domates püresi
tuz, karabiber


Hazırlanışı


Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip sotelendiriyoruz (yaklaşık 5-7 dk yumuşayana kadar) Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz 5 dk karıştırıyoruz (hafif ateşte) sonrası dometes püresi ve tuz, karabiberi ekliyoruz ve ateşten alıyoruz!


Şehriyeleri fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz ve en üstüne de tavukları diziyoruz, tepsinin üzerini de kapatıyoruz ve ısınmış fırında güzelce pişiriyoruz, şehriye suyu hafif çekene kadar yaklaşık 30/45dk. fırından çıkınca üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.


Not: Acı sevenler çili biber ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder