7 Mart 2011 Pazartesi

Tandır Böreği

Tandır Böreği Tarifi

Malzemeler:Hamuru için :1 yemek kaşığı kuru maya1 su badağı ılık su ya da su+süt karışımı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerAlabildiği kadar unHarcı için:350-400 gram kıyma2 adet kuru soğan2 yemek kaşığı sıvı yağTuz,karabiber,pul biber,kuru nane1 çay bardağı kıyılmış maydanoz200 gram tereyağ ya da margarin2 yemek kaşığı tahinÜzeri için:1 adet yumurtaSusamYapılışı:İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım.Bunun için; mayayı şekerle birlikta ılık suyun içine koyup 10 dakika kadar bekleyelim.Daha sonra bu karışımı yoğurma kabımıza alıp,tuz ve azar azar un ekleyerek açılabilecek kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Diğer tarafta tereyağı ya da margarini eritip ocaktan alalım ve içine 2 kaşık tahini ilave edelim ve kaıştırarak sıcak yağın içinde erimesini sağlayalım.Hamurumuzu üç eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla açalım.Her bir parçanın içine tahinli karışımdan sürüp rulo yapalım ve daha sonra bu ruloyu kendi etrafında saralım.Her bir parçayı buz dolabına koyup 20 dakika kadar (yağ donana kadar) bekletelim.Hamurların hazır olmasını beklerken harcımızı hazırlayalım.Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.Daha sonra kıymayı,kıyma biraz kavrulunca tuzu ve baharatları koyup pişirelim.Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.Bu arada dolapta bekleyen hamurlarımızı birer birer çıkartıp oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne göre açalım.İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serip kıymalı harcımızın yarısını koyalım.İkinci yufkayı bunun üzerine,kalan harcı ikinci yufkanın üzerine ve en üste de üçüncü yufkayı koyalım.Kare kare kesip üzerine yumurta sürelim ve susam serpelim.200C de üzeri kızarana kadar (30 dakika civarında) pişirelim.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder