29 Mart 2011 Salı

Pratik Tavuk Güveç Tarifi

Malzemeler

1 adet tavuk göğsü,
1 adet orta boy soğan,
2 adet sivri biber,
1 adet havuç,
400 gram mantar,
1 yemek kaşığı salça,
2 bardak sıcak su,
tuz, kekik, karabiber
(isteyen benim gibi 1 çay bardağı bezelye ilave edebilir)
Hazırlanışı

Bu yemek bir yerden gördüğüm bir tarif değil. Elimde o gün ne sebze varsa onu ilave ettiğim bir tarif.  Bazen kereviz bazen patates olabiliyor, içine ne koymak isterseniz ilave edebilirsiniz. Ben bu sefer bu şekilde yaptım.- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavuk, havuç, biber ve mantarı iri bir şekilde doğrayın.Yani çatala gelecek şekilde olsun.
- Soğana sırayla havucu ve tavuğu ilave edin kavurun.
- Tavuk su bırakıp çekmeye başlarken biber ve mantarı ilave edin ama ocağın altını kısmayın.
- Harlı ateşteyken mantarları ilave edeceksiniz ki mantarlar diri görünsün suyu içinde kalsın.Mantarı da 5 dakika kadar kavurun içine salçayı ilave edin bir kaç kez çevirin.
- Sıcak suyunu ekleyin, suyunu çekip çok az su kalana kadar pişirin.- Eğer bezelye ekleyecekseniz suyu dökerken ilave edebilirsiniz. Zaten tavuk erken pişiyor burada mantarın pişip pişmediğini kontrol edin.Suyu azalınca ister tabağınıza sade alın ister benim yaptığım gibi üstüne kaşar koyup fırında eritene kadar tutun, tercih sizin:-)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder