19 Şubat 2011 Cumartesi

Erkekeli Tavuklu Nohut

Malzemeler


2 su bardağı nohut( yaklaşık 310 gr.)
1 adet büyük boy soğan
1-2 diş sarımsak( isteğe bağlı)
200-250 gr.tavuk göğüs+but yarı yarıya olacak
yarımşar çorba kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber.


Hazırlanışı


2 gece önceden nohutu normal suya, üzerini geçecek şekilde koyunuz(neden 2 gece önceden suya koyun diyorum! iyice şişiyor ve düdüklüde düdük öttükten sonra altını hızlı ateşden orta ateşe getirerek 30 dk. sonra yumuşamış oluyor, nohutun ne cinsi hiç önemli değil 2 gece+düdüklüde haşladınız mı, takır takırı bile yumuşatıyor..süzüp üzerinden soğuk suyu geçirin.yayvan bir tencere zeytinyağını veya ayçiçek yağını koyup, hafif ısınınca soğanı küp küp doğrayınız, sarımsağı da ince veya parçalayarak 1-2 dk. kavurun üzerine kuşbaşı doğranmış tavuğun hem beyazı hem but’undan yarı yarıya ilave edip karıştırarak rengi beyaza dönene kadar pişirin, üzerine baharatları serpin(ancak bu baharatlardan acıyı sevenler hepsini sevmeyen hiçbirini kullanmasın ancak en azından yemeğin tabağa alındıktan sonra üzerine baharat dökün lezzetli oluyor da! daha sonra nohutu ilave edip 2-3 dk. karıştırarak malzemeyi birbirine özdeştirin, daha sonra nohutların üzerini geçmeyen sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağı açık halde hızlı ateşde fokurdayana kadar pişirip, kapağını kapatıp altını kısın,30 dk.sonra tabağa koyup yanında pilav ile servis yapın beğenmezseniz para yok..AFİYET OLSUN…
Notlar: bu yemek klasik nohut yemeğidir ama tek farkı tavuklu olmasıdır ve tavuğun yada piliçin hem beyazı hem kırmızı etinden olması daha lezzetli yapıyor,sıvıyağ ile yapılması da sağlıklı yemek oluyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder