13 Şubat 2011 Pazar

Etli Arapsaçı Tarifi

Malzemeler


½ kilo Arapsaçı,
250 gr kuzu kuşbaşı,;
1 tane kuru soğan,
1 tane limon,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1/2 su bardağı z.yağı,
tuz


Hazırlanışı


- Arapsaçlarını yıkayıp, iri iri doğrayın.
- Kuşbaşı doğradığınız kuzu etini z.yağında bir iki çevirin.
- Etler suyunu salıp çekmeye başladığında yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
- Soğanlar kavrulunca üzerine arapsaçlarını koyun, biraz da arapsaçlarıyla kavurun.
- Otlar kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuzunu koyup, düdüklü tencerede 45 dakika pişirin. Yemeğin suyu azalmışsa biraz sıcak su ilave edin.
- Terbiyesi için 1yemek kaşığı unu kâseye koyun üzerine,1 yemek kaşığı yoğurt,1 limon suyu,1 çay bardağı su ilave ederek seyreltin.
- 2-3 kaşık da yemeğin suyundan koyup ılıklaştırın sonra yemeğe azar azar ilave edin. Bir iki dakika daha kaynatıp ocağın altını söndürün…


Not:  kuzu eti sevmeyenler yemeği dana eti  ile yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder