5 Şubat 2011 Cumartesi

Portakallı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yogurt
1 portakal rendesi
1 adet şekerli vanilin
2 adet kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için; toz şeker


Hazırlanışı

Bir kap içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekerinizi ilave edin bu adımdan sonra bir rende ile yıkadığınız portakalınızı yumurta ve toz şeker karışımına rendeleyin. Daha sonra diğer malzemelerinizi ekleyip en son vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Bir orta boy fırın tepsisin altını biraz yağlayın, kurabiye hamurumuzun fazla katı ve fazla yumuşak olmamasına özen vererek hazırlayın ve yuvarlak şekli verin. Üzeri için hazırladığımız toz şekeri de bir kap içine dökerek yuvarladığımız kurabiye hamurlarının üzerlerine sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk durması yeterli olacaktır.
Yoğun portakal aroması isteyenler portakal sayısını rendede çoğaltabilirler. Zeytinyağı kullanmaya özen gösterelim daha lezzetli olur, diğer sıvıyağları da kullanmak tabi ki mümkündür…
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder