15 Şubat 2011 Salı

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 yumurta(sarısı hamura,akı üstüne),
1 paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı mahlep,
3 yemek kaşığı yoğurt,
tuz,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un,Üstü için; susam veya çörek otu
Hazırlanışı
- Oda sıcaklığındaki  margarine yukarıda verilen malzemeler eklenip iyice yoğurulur.
- Kulak memesi kıvamındaki hamura istenilen şekil verilip, yumurta akı sürülür.
- İsteyen önce yumurta akına sonra susama da bulayabilir ben sürmeyi tercih ettim.
- Üzerine susam veya çörek otu serpin.170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.Ağızda dağılan kurabiye sevenler için ideal:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder