3 Şubat 2011 Perşembe

Terbiyeli Tavuk Yemeği Tarifi

Malzemeler


5-6 adet kemiksiz tavuk eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
tuz, karabiber,kimyon,kekik


Hazırlanışı


Öncelikle benim kullandığım tavuk marketlerde bulunan üzerinde ızgara tava yazan kemiksiz tavuk eti.fakat diğer istediğiniz tavuk etleri ile de yapabilirsiniz. bir kabın içerisine sıvı yağı, yoğurdu, salçayı rendelenmiş sarımsağı,tuz, karabiber,kimyon ve kekiği koyup karıştırıyoruz.Yıkamış olduğumuz tavuk etlerini hazırlamış olduğumuz bu terbiyenin içerisine koyup elimizle iyice karıştırıyoruz. sonra en fazla bir gün buzdolabında bekletiyoruz. Fakat çok acele ise yarım saat bekletmenizde yeterli olur. daha sonra teflon tencerenin içerisine yerleştiriyoruz ve kısık ateşte yarım saat süresince pişiriyoruz. isterseniz tencerenin içerisine patates dilimleri ve bir miktarda sıcak su ekleyerek pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder