Malzemeler
1-2 adet kırmızı dolmalık biber (julyen kesilmiş)
1 soğan, doğranmış
2 adet kabak büyük doğranmış
200 gr mantar, dörde bölünmüş
2-3 yemek kaşığı mısıryağı
1/3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber
Hazırlanışı
- Soğanı mısır yağında 3-4 dak. kadar orta ateşte kavurun.
- Biberleri ilave ederek 2-3 dak. daha güzelce çevirin.
- Mantarları ilave edin ve yüksek ateşte kavurun.
- Daha sonra kabakları da ekleyin.
- En son olarak tuz, baharatını ve sıcak suyu ilave edin, kaynamaya baslayinca ateşi kısıp kapağını kapatın.
- Yaklaşık 20 dak. kadar pişirin.
Not: Sıcak veya soğuk olarak ikram edebilirsiniz;) isteğinize göre yanina sarımsaklı yağlanmış kızarmış ekmek (baguette) iyi gider!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder