21 Şubat 2011 Pazartesi

Nohutlu Kereviz Yemeği

Malzemeler


1 büyük boy kereviz
1 soğan
1 havuç
1 domates
1 patates
sıvıyağ
yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
üzerini kapatacak kadar sıcak su
tuz-kararbiber-kırmızıbiber


Hazırlanışı


Kerevizleri ufak küp halinde doğrayıp limonlu suda bekletin. Sıvıyağda ufak doğranmış soğan ve havucu pembeleştirin. Salça, baharatlar, nohut, domates, küp doğranmış patates, kerevizi ekleyip karıştırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Önce har sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin(düdüklü tencerede 10dk da pişiyor).afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder