Malzemeler
1,5 su bardağı un
½ su bardağı mısır nişastası125 gr margarin(yumuşak)
½ kahve fincanı sıvıyağ
½ su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine sürmek için marmelat(ben ayva marmeladı kullandım)
Hazırlanışı
Un, nişasta, karbonat ve vanilyayı karıştırıp eleyin.
Yoğurma kabında margarin, sıvıyağ, yumurta ve şekeri elinizle karıştırın üzerine elediğiniz diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun. Hamur ele yapışmıyorsa olmuş demektir. Hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Avucunuzla hafifçe bastırıp tam ortasına parmağınız ile bastırın. Oluşan boşluklara birer tatlı kaşığı marmelat koyun. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin. İsteğe göre soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder