4 Şubat 2011 Cuma

Etli Pırasa Tarifi

Malzemeler


750 gr ince pırasa
150 gr kuşbaşı et
2-3 orta boy domates(derin dondurucudan yaz domatesi)
½ tatlı kaşığı domates salçası
3/4 çay bardağı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz


Hazırlanışı


Çelik tencereye aldığımız eti, zeytinyağı ve su ile etimizi yarı pişmiş hale yakın pişirelim.Pırasalarımızın dış kabuklarını temizleyelim,5-6 cm boyutunda doğrayalım, yeşil yapraklarının taze kısımlarını da kullanalım.Domatesleri küp yemeklik doğrayalım.


Yarı pişmiş etlerimizin üzerine yıkanmış ve doğranmış pırasalarımızı ekleyelim,tencereyi çırparak su salmasını sağlayalım.Üzerine domatesleri ekleyelim,1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz domates salçasını dökelim.Pişmeye yakın limon suyu ve tuzunu ekleyelim.20-25dk orta hararetli ateşte pişirelim.


Afiyet olsun.


Not :Kış domateslerinin pek rengi ve tadı olmuyor,yaz domatesiniz yoksa domates salçası miktarını artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder