5 Şubat 2011 Cumartesi

Tuzlu Simit Tarifi

Malzemeler


1 paket margarin 250 gr (erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çorba kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı pekmez


Hazırlanışı


-Margarini eritin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, şeker, tuz, mahlep ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.


-hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizde yuvarlayıp simit şekli verin


-yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın


-üzerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürün, susam serpin


- önceden ısıttığınız fırında(170 derece) üzeri kızarana kadar pişirin(15 dak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder