22 Aralık 2010 Çarşamba

BASK USULÜ DANA Yemek Tarifi

Malzemeler

1.5 KG DANA ROSTOSU
3 SOĞAN, 3 PATLICAN
3 DOMATES
2 DOLMALIK BİBER
1 KG MANTAR
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİĞI (KOMİLİ RİVİERA)
1 BARDAK SEK BEYAZ ŞARAP
1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI)
1 DİŞ SARMISAK
1 LİMON
‘”‘• TUZ. KARABİBER

YAPILIŞI

su ile iki kere yıkayın. Bir tencerede dana rostosunu, zeytinyağında ve kızgın ateşte çevirin. Her tarafı kızarsın. Sonra kıyılmış soğanları ekleyip şarabı ilave edip tencerenin kapağını kapayın. Hafif ateşte, arasıra rostoyu çevirerek ve limon suyu serpiştirerek 25 dakika pissin. Sonra domatesleri, dövülmüş sarımsağı, uzunlamasına ince dilimle­re kesilmiş mantarı, halka halka kesilmiş dolmalık biberi, patlıcan­ları ve garni demetim tencereye koyun. Üzerlerine geri kalan şarabı dökün. Tuzunu biberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte 25 dakika daha pişirin.Servis sırasında rotiyi ortaya, sebzeleri etrafına dizin. Garni buketi­ni atm. Geriye kalan sosu etin ve sebzelerin üzerinde gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder