23 Aralık 2010 Perşembe

Cevizli Divan Çöreği Tarifi

MALZEMELER:
1 su bardağı eritilip ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
2 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç malzemesi için;
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı pekmez
6 yemek kaşığı toz şeker (3 yemek kaşığı bal da kullanabilirsiniz)
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Cevizli Divan Çöreği


HAZIRLANIŞI:

1 Eritilip ılıtılmış tereyağı, yoğurt ve yumurtayı derin bir kaba aktarıp elinizle karıştırın. Un ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan hamuru toplayıp iki eşit parçaya ayırın. Üzerine bir peçete örterek 30 dakika dinlendirin.
2 Tezgahın üzerine 2 tatlı kaşığı kadar un serpiştirip hamur parçalarından birini 28-32 santim çapında tek bi yufka halinde açın. Greyfurt büyüklüğündeki diğer hamuru da aynı şekilde açın.
3 Tahin ve pekmezi geniş bir kasede çatalla çırpın. Açtığınız hamurlara fırçayla bu karışımdan sürün.Toz şekeri serpiştirip ince çekilmiş cevizi dağıtın.
4 Yuvarlak hamurları uçlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçakla, fazla bastırmadan 2
santim kalınlığında halkalar oluşacak şekilde dilimleyin.
5 Fırın tepsisine fırın kağıdı yayın. Ya da tepsiyi hafifçe yağlayın.
6 Hazırladığınız yuvarlak çörekleri yan yatırarak tepsiye dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt¬üst konuma ayarlayın. Çörekleri sıcak fırında hafif kahverengileşinceye kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder