22 Aralık 2010 Çarşamba

Mısır Unlu Tuzlu Tarifi

Kişi Sayısı: 6 Kişilik
Pişirme Süresi:
30 dk
Hazırlama Süresi:
10 dk

Malzemeler:
¦ 1 bardak süt
¦ 1 bardak un
¦ 1 bardak mısır unu
¦ 1 bardak zeytinyağı m 2 adet yumurta
¦ 1 paket kabartma tozu
¦ 1 tutam tuz
¦ 1 paket hellim peyniri
¦ 2 çorba kaşığı kıyılmış yeşil soğan
¦ 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
¦ 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Sütü, unları, zeytinyağını, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu derin bir kaba dökün 2 dakika çırpın.
Hellim peynirini rendeleyin. Peyniri, kıyılmış yeşil soğanı, dereotunu ve pul biberi karıştırın. Çırptığınız karışıma ekleyin.Yağlanmış kalıba dökün. 175 derecedeki fırında kek gibi pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder