Malzemeler
6 DANA PİRZOLASI (HERBİRÎ 200 GR)
400 GR YEŞİL FASULYE
(DONDURULMUŞ)
1 YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
(KOMİLİ RİVİERA)
50 GR RENDE GRAVYER PEYNİRİ
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
Fasulyeleri suda haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp bir yumurta ve krema ile birlikte mikserden geçirin. Karabiber ekleyin.Pirzolaları kuvvetli ateşte ve zeytinyağında iki tarafları 5'er dakika kızartın. Tuz ve biber ekin.Fasulye püresini pirzolaların iki yüzüne de yayın ve üzerlerine gravyer rendesi serpin.Pirzolaları 220 derece ısıtılmış fırında 10 dakika gratine edin ve hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder