22 Aralık 2010 Çarşamba

Tavuklu Krep Yemek Tarifi

Kişi Sayısı : 6 Kişilik
Pişirme Süresi : 25 dk
Hazırlanma Süresi : 20 dk
Malzemeler :
¦ 250 gr. tavuk kıyma
¦ 1 çorba kaşığı margarin
¦ 1 adet soğan
¦ 1 adet yeşil biber
¦ 6 adet patlıcan
¦ 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
¦ 1 çay bardağı süt
¦ Tuz
¦ Karabiber
Krep için
¦ 2 adet yumurta
¦ 2 fincan un
¦ 2 bardak süt
¦ 1 tatlı kaşığı margarin
¦ Tuz

Yapılışı :
Yumurtayı, tuz ve unla karıştırın. Sütü ilave edip. muhallebiden sulu krep hamurunu hazırlayın. Teflon tavayı ısıtın. Çok az margarin sürün. Fazla yağını kağıt havluyla alın. Hazırladığınız karışımı kahve fincanıyla tavaya dökün. Üstü gözenekleşince spatula yardımıyla ters çevirin (iki tarafının ikişer dakika pişmesi yeterli olacaktır). Kenarda bekletin. Bir tencerede yağı eritin. Soğan ile kıymayı kavurun. Doğranmış yeşil biberleri, tuzu ve karabiberi içine atıp, karıştırın. Kenara alın.
Patlıcanları, kabukları kolay soyulacak hale gelene kadar közleyin. Kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayın. Tavuklu kıymaya ilave edin. Kaşarın bir kısmını ekleyip, karıştırın. Kreplerin içine ikişer kaşık patlıcanlı tavuktan koyun. Rulo şeklinde sarın. Fırına dayanıklı cam bir kaba dizin. Rende kaşar ile sütü karıştırıp, kreplerin üzerine dökün. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

NOT:
Yukarıda verilen ölçüyle 8-10 adet krep elde edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder