20 Aralık 2010 Pazartesi

TAVUK KÖFTESİ TARİFİ

Malzeme :

1 adet tavuk,
4 adet yumurta,
2 bardak galeta tozu veya un,
2 bardak zeytinyağı veya kızartma yağı 2 kaşık yağ (Margarin) 2 kaşık un
1 fiske Hindistan cevizi kabuğu rendesi,
2 bardak tavuk suyu, Tuz, karabiber.

Yapılışı :

1) Tavuğu temizleyip yıkayıp, söğüş olarak pişiriniz.
2) Butlarını ayırıp diğer kısımlarını diderek bezelye büyüklüğünde doğrayınız.
3) Tuz, karabiber, serpip bir yere bırakınız.
4) 2 kaşık yağı ve 2 kaşık unu bir tencerede pembe­leşmeden kavurunuz.
5) içersine 2 bardak tavuk suyunu azar azar ilâve edip boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
6) Sonra içersine hazırlanmış tavuk etini, hindistan cevizi rende3lnl arzu ettiğiniz takdirde ve varsa biraz (dil füme ve Jambon) koyunuz.
7) Ateş üzerinde bir iki defa karıştırıp alınız.
8 ) Soğutmaya bırakınız.
9) Soğuyan karışımdan bir yumurta kadar parçalar alıp oval şekil veriniz.
10) Galeta tozu veya un serpilmiş tepsiye koyunuz.
11) Üzerine de galeta veya un serpiniz.
12) Yumurtaları bir kaba kırıp çatalla karıştırarak akı ve sarıyı iyice karıştırınız.
13) Tepsiden köfteleri birer birer alıp yumurtaya batırınız Arzu ederseniz tekrar galeta tozuna batırıp düzeltip kızdırılmış zeytinyağına atıp her tarafını pembe renkte kızartınız.
14) Kızaran köfteleri kâğıt yayılmış bir kaba çıkarınız.
15) Servis tabağına dizip üzerine maydanoz dallarıyla süsleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder