22 Aralık 2010 Çarşamba

Mısır Ekmeği Tarifi

MALZEMELER:
• 2 su bardağı mısır unu (250 gram)
• 2 çorba kaşığı sıvıyağı
• 1 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt

HAZIRLANIŞI
Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Yu­muşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin. Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynadığını biraz al­mak için içine az bir miktar içme suyu kat­manız gerekiyor. Yani suyun ılık olmaması, sadece kaynadığının biraz kırılması lazım.
Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirle­yin. Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kala­cak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıra­cak. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir cam kalıbı da kullana­bilirsiniz, önceden ısıtılmış 200 derece fırın­da yaklaşık 30-40 dakika pişir.
mısır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder