MALZEMELER:
• 2 su bardağı mısır unu (250 gram)
• 2 çorba kaşığı sıvıyağı
• 1 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
HAZIRLANIŞI
Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin. Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynadığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor. Yani suyun ılık olmaması, sadece kaynadığının biraz kırılması lazım.
Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirleyin. Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kalacak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıracak. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir cam kalıbı da kullanabilirsiniz, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder