22 Aralık 2010 Çarşamba

TUZLU SİMİT Tarifi

MALZEMESİ

1/2 Adet çiğ ekmek (mayalı hamur),
3,5 Su bardağı un,
1 Çay bardağı zeytinyağı,
1 Çay bardağı erimiş margarin,
1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep,
1 Tatlı kaşığı tuz,
1 Çay kaşığı karbonat,
1 Adet yumurta

YAPILIŞI

1.Karbonatla elenmiş unun ortasını açınız,
2.Ekmek hamurunu, yağları, mahlep ve tuzu ilâ­ve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız,
3.Ceviz kadar parçalar koparıp elde yuvarlayınız ve iki ucunu birleştirerek simit yapınız,
4.Simitleri yağlanmış tepsiye diziniz,
5.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştiriniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder