Malzemeler
1 KG SIĞIR ETİ
2 ORTA SOĞAN 1/2DİŞSARMISAK
4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ RÎVİERA)
1 KG OLGUN DOMATES
3/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1/2 DEFNE YAPRAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER,
MUSKAT 50 GR SİYAH ZEYTİN
YAPILIŞI
Soğanları soyun ince incekıym ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın.
Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz, çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarmısak ve maydonozu soğanlara ekleyin.3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın. Gerekirse arada, bir parça sıcak su ilavesi yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder