22 Aralık 2010 Çarşamba

PROVANS USULÜ SIĞIR ETİ Yemek Tarifi

Malzemeler

1 KG SIĞIR ETİ
2 ORTA SOĞAN 1/2DİŞSARMISAK
4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ RÎVİERA)
1 KG OLGUN DOMATES
3/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1/2 DEFNE YAPRAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER,
MUSKAT 50 GR SİYAH ZEYTİN

YAPILIŞI

Soğanları soyun ince incekıym ve kuvvetli ateşte, zeytinya­ğında sarartın.
Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz, çekir­deklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarmısak ve maydonozu soğanlara ekle­yin.3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın. Gerekirse arada, bir parça sıcak su ilavesi yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder