22 Aralık 2010 Çarşamba

TUZLU AY Tarifi

MALZEMESİ

3 Su bardağı un,
1 Küçük paket margarin,
4 Kaşık süt,
1 3 Adet patates,
2 Çay kaşığı bira mayası,
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi.

YAPILIŞI

1.Unla karıştırarak margarini bıçakla kıyınız ve bu­na, haşlanarak püre haline getirilmiş patatesleri ilâve ediniz,
2.İki yumurta sarısı, ılık sütü ve bira mayasını (ka­barmış olarak) ilâve ediniz,
3.Az tuz ilâvesiyle hamuru iyice yoğurunuz,
4.Kabarması için ılık bir yerde bir saat bekletiniz,
5.Hamuru küçük bezeler yapıp, merdane ile 15 cm. çapında ve yarım cm. kalınlığında açarak dör­de bölünüz,
6.Yuvarlak kenarına yumurta ve kaşar peyniri ka­rışımı işten koyarak sarınız, ay şekli veriniz ve üstüne yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz.
7.Orta ısılı fırında servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder