22 Aralık 2010 Çarşamba

Tavuklu Kiş Yemek Tarifi

Malzemeler :
¦ 125 gr. margarin
¦ 2 çorba kaşığı yoğurt
¦ 1 adet yumurta
¦ 1 paket kabartma tozu
¦ Un
¦Tuz
Üstü için:
¦ 2 adet tavuk (beyaz et)
¦ 1 bardak doğranmış mantar
¦ 1 çorba kaşığı margarin
¦ 1 bardak rendelenmiş kaşar
¦ 6 çorba kaşığı krema
¦ 1 çorba kaşığı dereotu
¦ 2 çorba kaşığı un
¦ 1 çay bardağı süt
¦ Tuz
¦ Karabiber

Yapılışı :
Tavukları haşlayıp, ufak parçalara ayırın. Bir tavada, yağ ve mantarlarla birlikte 10 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar, krema, dereotu, un, süt, tuz ve karabiberi ekleyin.
Hamur için; margarini, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
Aldığı kadar unu (yaklaşık 3-4 bardak) ilave edin. 24 cm.’lik kelepçeli bir kalıba, kenarlarından 3 parmak yükselterek hamuru yerleştirin. Boş olarak,10 dakika fırında pişirin.Hazırladığınız tavuklu harcı üzerine döküp,
tekrar fırına koyun. Üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder