20 Aralık 2010 Pazartesi

HİNDİ DOLMASI TARİFİ

Malzeme :

1 adet 4 kiloluk hindi,
1,5 kilo kestane,
2 elma,
3 portakal,
3 kaşık domates salçası,
1 kaşık yoğurt,
1 paket tarçın.
Defne yaprağı,
Karabiber,
tuz.

Yapılışı :

Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üze­rinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz. İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pi­şiriniz. Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra def­ne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyi­ce ovunuz. Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz. Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış el­ma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız. Hin­dinin içine bu karışımı doldurup dikiniz. Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız. Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyi­ce karıştırınız. Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız. 45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafı­nın kızarmasını sağlayınız. Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız. Kızarmasına 15 dakika ka­la 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız. 15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız. Hindinin yanında garnitür ola­rak suyundan içli pilâv yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder