MALZEMELER
-1 YUMURTA
-4 SU BARDAĞI UN
-1,5 SU BARDAĞI SU
-3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
-TUZ
İÇİ İÇİN
-2-3 DAL TAZE SOĞAN
-2 ORTA BOY DOMATES
-2-3 SİVRİBİBER
-200 GR. LOR PEYNİRİ VEYA ÇÖKELEK
-TUZ, KARABİBER
-2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.) (KATMERİ YAĞLAMAK İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtayı,suyu,sıvı yağı, tuzu ekleyerek özlü bir hamuru yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu arada katmerin iç haremi hazırlayalım. Bir kabın içine taze soğanları ve sivribiberleri doğrayalım. Domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Lor peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Unlanmış bir zeminde bezeleri 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların yarısına sebzeli harçtan yayarak diğer yarısını kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastıralım. Katmerleri hafifçe yağlanmış teflon tavada ya da saç üzerinde arkalı önlü pişirip pişen katmerleri tereyağı ile yağlayarak servis yapalım.
çoban katmeri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder