22 Aralık 2010 Çarşamba

Çoban Katmeri Tarifi

MALZEMELER

-1 YUMURTA
-4 SU BARDAĞI UN
-1,5 SU BARDAĞI SU
-3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
-TUZ

İÇİ İÇİN

-2-3 DAL TAZE SOĞAN
-2 ORTA BOY DOMATES
-2-3 SİVRİBİBER
-200 GR. LOR PEYNİRİ VEYA ÇÖKELEK
-TUZ, KARABİBER
-2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.) (KATMERİ YAĞLAMAK İÇİN)

HAZIRLANIŞI

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçi­ne yumurtayı,suyu,sıvı yağı, tuzu ekleyerek özlü bir hamuru yoğuralım. Hamurdan yumurta irili­ğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu ara­da katmerin iç haremi hazırlayalım. Bir kabın içine taze soğanları ve sivribiberleri doğrayalım. Domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Lor peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip ka­rıştıralım. Unlanmış bir zeminde bezeleri 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların yarısına sebzeli harçtan yayarak diğer yarısını kapatıp kenarları­nı tırnak ucuyla bastıralım. Katmerleri hafifçe yağlanmış teflon tavada ya da saç üzerinde arka­lı önlü pişirip pişen katmerleri tereyağı ile yağla­yarak servis yapalım.

çoban katmeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder