20 Aralık 2010 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Sote

Malzemeler:
-3/4 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
-350 GRAM HİNDİ VEYA TAVUK KUŞBAŞI
-2 ADET ORTA BOY SOĞAN
-1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
-TUZ, KARABİBER, KEKİK
-YARIM SU BARDAĞI SU
-200 GRAM TAZE FASULYE
-1 ADET ORTA BOY HAVUÇ

Hazırlanışı:

Sıvıyağı tavaya aktarıp, hindi kuşbaşını ilave edelim. Etleri, renk değiştirene dek karıştırarak soteleyelim. Ardından piyazlık doğranan soğanları ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Yarım su bardağı su ekleyip, etleri, suyunu çekene dek pişirelim. Bu arada fasulye ve havucu kibrit çöpü (jülyen) şeklinde doğrayıp, kaynar tuzlu suda haşlayalım. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, soğuk sudan geçirelim. Etlere, servis yapacağımız zaman haşlanmış sebzeleri ekleyip, harmanlayalım. Servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder