20 Aralık 2010 Pazartesi

Soya Soslu Piliç Biftek

MALZEMELER

-2 TAVUK GÖĞSÜ (DERİŞİZ VE KEMİKSİZ)
-6 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
-1 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VEYA TAVUK BULYON İLAVE EDİLMİŞ SU
-1 ÇORBA KAŞIĞI UN
-2 ÇORBA KAŞIĞI SOYA SOSU
-1 ORTA BOY KABAK
-1 ORTA BOY HAVUÇ
-2 ORTA BOY SOĞAN
-4-5 DİŞ SARMISAK
-2-3 ADET ÇARLİSTON BİBER
-TUZ, KARABİBER, KEKİK

Hazırlanışı

Göğüs etlerine arkalı önlü tuz, karabiber, kekik serpelim. Fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup çalkalayalım. Unun fazlasını silkeleyelim, göğüs etlerini fırın torbasına yatık bir şekilde koyarak fırın kabına yerleştirelim. Torbanın üzerinden küçük bir delik açıp ağız kısmını kendi teli ile bağlayalım. 180 derecede ısıtılmış fırında göğüs etleri yumuşayana dek pişirelim. Bu arada kabakları, havucu ve çarliston biberleri kibrit çöpü inceliğinde (jülyen) doğrayalım.

Soğanları piyazlık doğrayalım. Sarımsakları dilimleyelim. Derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtıp bütün sebzeleri birlikte arada bir karıştırarak kavuralım. Sebzeler diriliklerini kaybettiklerinde unu tavuk suyu ile ezerek topaksız kıvama getirip ilave edelim. Tuzu ilave edelim. Karıştırmaya ara vermeden birkaç dakika daha pişirerek ateşten alalım. İçine soya sosunu ilave edip karıştıralım. Servis yaparken piliç göğsünün üzerine sebze karışımını gezdirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder