22 Aralık 2010 Çarşamba

HAŞLAMA Et Yemek Tarifi

Malzemeler

1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ 600 GR PARÇA ET (SIĞIR)
2 KEMİK 6 PIRASA
8 ŞALGAM
2 KEREVİZ SAPI
2 SOĞAN
2 TANE KARANFİL
TUZ,
10 ADET KARABİBER
1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK,DEFNE YAPRAĞINDAN)

YAPILIŞI

Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün.Kaynamaya bırakın. 1 saat, üstü kapalı orta ateşte kaynatın ve bu işlem sırasında arasıra suyun yüzeyindeki yağları bir de­likli kepçe ile alıp atın.Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın. Bir garni buketi yapın. Yani birkaç dal maydonoz, kekik ve defne yap­rağım iple bağlayıp demet yapın. Bunları da tencereye atın. Pişirme işleminin 1 saat 30 dakikasında yıkanmış ve parça parça doğranmış sebzeleri, on tane karabiberi tencereye ekle­yin. Su çok azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz. Kapağı kapa­tıp 1 saat 30 dakika daha pişirmeye bırakın. Servis sırasında etleri süzüp kesin, etrafına sebzeleri dizin.

Öneriler:

Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz.

et

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder