Malzemeler
1 KG KEMİKLİ SIĞIR ETİ 600 GR PARÇA ET (SIĞIR)
2 KEMİK 6 PIRASA
8 ŞALGAM
2 KEREVİZ SAPI
2 SOĞAN
2 TANE KARANFİL
TUZ,
10 ADET KARABİBER
1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK,DEFNE YAPRAĞINDAN)
YAPILIŞI
Büyük bir tencereye etleri ve kemikleri koyun ve üzerine 4 litre su ve 1 çorba kaşığı tuz dökün.Kaynamaya bırakın. 1 saat, üstü kapalı orta ateşte kaynatın ve bu işlem sırasında arasıra suyun yüzeyindeki yağları bir delikli kepçe ile alıp atın.Soğanları soyun ve üstlerine birer karanfil saplayın. Bir garni buketi yapın. Yani birkaç dal maydonoz, kekik ve defne yaprağım iple bağlayıp demet yapın. Bunları da tencereye atın. Pişirme işleminin 1 saat 30 dakikasında yıkanmış ve parça parça doğranmış sebzeleri, on tane karabiberi tencereye ekleyin. Su çok azalmışsa biraz su ekleyebilirsiniz. Kapağı kapatıp 1 saat 30 dakika daha pişirmeye bırakın. Servis sırasında etleri süzüp kesin, etrafına sebzeleri dizin.
Öneriler:
Soğuyan pişirme suyunun yağını ve garni demetini attıktan sonra bunu çorba pişirirken et suyu olarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder